11 Eylül 2011 Pazar

Police Museum

1932'de insa edilen bu bina 1986 yilinda muze olarak kullanilmaya baslanmis. Icinde bulunan otopsi bolumunde,Vancouver'a yaptigi gezi sirasinda vefat eden Errol Flynn'in de otopsisi yapilmis. Sirf bu sebeple bile pek cok turistin ziyaret ediyormus.

Muzede, gecmisten gunumuze kullanilmis polis giysileri, polis araclarinin mini modelleri, icinde fotograf cektirebileceginiz kucuk de bir nezarethane var. Benim asil ilgimi ceken bolum Vancouver sokaklarindan, suclulardan toplanmis 'silahlar' in sergilendigi kisim. Favorim ise her tarafina sivri bicaklar yerlestirilmis deri cizmeler oldu. Bomba kalemler, kor edici spreyler, bizim doner bicagi dedigimiz uzun bicaklar, neler neler...Bu kadar sessiz, sakin bir sehirden boyle degisik kesici-delici aletler cikiyorsa Istanbul'da bir muze yapilsa kimbilir neler sergilenir diye dusundum:)

Koridorlarda yururken duvarlarda uyusturucu cesitlerinin orneklerini aciklamalariyla gorebiliyorsunuz. Bir de hap duvari vardi nerdeyse iki metrelik duvarboydan boya renkli haplarlka doluydu. Herbirinin adi, hangi ulkelerde uretildigi, yan etkileri,vs gibi bilgiler de yer aliyor.

Otopsi odasina giden yolda ise Vancouver'in unlu katillerinin hikayelerine yer verilmis. Olay yerinde cekilen fotograflar ve kullanilan cinayet aletlerinin, temsili maketlerin kullanildigi cam bolmeler var. Zamaninin en onemli davalardan biri 'Milkshake katili' imis. Karisini arsenikli milkshake ile olduren adamin sonrasinda nasil yakalandigi da anlatiliyor.
Otopsi odasi en son 1995 yilinda kullanilmis. Bir duvarinda cesitli organlar/organ parcalari sergileniyor. Icinden kursun gecmis kalp, yetiskin kafatasi, ceninler, bebek bobregi,... Diger duvarda ise suclulari tespit etmeye yarayan bocekler, sinekler, sac teli ornekleri bulunuyor. Kapidan cikarken hemen yaninda asili olan Errol Flynn'in fotografini gorebilir ve otopsi raporunu da okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder