Vancouver'a geldim geleli barbeku hastasi oldum!
S' nin cok guzel bir terasi var ve misafir gelecegi zaman hemen etler aliniyor ve barbeku yapiliyor. Hazirligi da cok kolay; bir gun boyunca sosta bekletmek kilit nokta. Henuz dagarcigima yeni bir yemek katamadim ama cok guzel barbeku/marine soslar yapmayi biliyorum artik:)
Misafirler kalabalik bir grup olarak geliyorsa biri ekmekleri, digeri hamburger etlerini, oburu tavuk kanatlarini aldi mi sofra dolup tasiyor. Favorim starter gibi minik hamburgerler yani sliderlar. Kocaman bir hamburger yiyerek midenizi sisirmemis oluyorsunuz, diger yiyeceklere yer kaliyor.
Turkiye'de yemedigim kadar humusu da burda yedim. S'nin tarifi hem basit hem de Turkiye'de yediklerimden daha hafif. Artik humus yapmayi da biliyorum! Barberku sosu ve humus bir arada bile bir yemek etmiyor, farkindayim ama bir yerinden basladim iste;)
NOT: 4 gunlugune gezi-gozlem amacli Los Angeles'a gidiyoruz. Oralarda da yazabilmeyi umuyorum, bakalim. Hazir gitmisken transferi kesinlik kazanmayan Kobe ile de bir gorusme yapma amacindayim. Hazirladigim humusu hediye olarak goturecegim insallah. Transfer gerceklesirse 'sayemde oldu', gerceklesmezse de 'nasip/kismet' diyecegim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder