7 Temmuz 2011 Perşembe

yasasin yemek yemek!

Beni taniyanlar bilirler, maalesef mutfakta yetenekli degilim. Yani yapmak istedigimde guzel seyler ortaya cikarabiliyorum ama surec beni sinir ediyor. Bir yemegi hazirlamak icin yemegine gore 1-1.5 saat ugrasiyorsun, buna masayi hazirladigin 15 dakikalik sureyi de ekle; ortalama 2 saat. Sonra bir bakiyorsun 10 dakika icinde tum ugrasin, emegin yok olmus! Yenmis demek istedim tabi. 'Bu kadar yorgunken, 10 dakikalik mutluluk icin bu caba niye?' sorusu kafami hep kurcalamistir. Nasil hayatta kaliyorsun derseniz; Istanbul'dayken annemin gonderdigi yemekleri deepfreeze'den cikarip isitir, ev arkadaslarim C ve E nin yaptigi birbirinden guzel yemekleri ya da teyzecigime gidip 1 haftalik yerdim. Ki cogunlukla yemek saatinde isyerinde calisiyor oldugumdan evde yemek yiyebiliyor olmak istisnaydi.

Kanada'da durum farkli. Henuz bir isim yok ve vaktim cok. Bu vakti S'ye yardim ederek gecirirken bir seyler de ogreniyorum tabi. (Annemin en buyuk temennisi -gelis amacimla ilgili olmamakla beraber- S'den yemek yapmayi ogrenmem)

Misal; gecen gun pogaca yaptik. Malzemeyi de bol tutmusuz tam 4 tepsi cikti. Iyki de o kadar olmus. Cunku Houston; maalesef bir sorun vardi: ilk 2 tepsiyi firina vermistik ki S'nin bir yere gitmesi gerekti. Sonucta pisen bir seyi anlarim diye dusunup ona bay bay dedim. Fakat durum oyle olmadi. Sonuc; cope giden 2 tepsi pogaca:(
Orneklem olarak aldigim bir tanesini kestigimde icinin hamur oldugunu gordum, sonra firina geri koydum. Ne yapsaydim yani, hamur yedirip insanlarinin karin agrisinin sebebimi olayim? diye dusundum tabi. Meger hamur, disari ciktiktan sonra da pismeye devam edermis. Ette bu kuralin gecerli oldugunu MasterChef'ten ogrenmistim ama demek ki hamur isi bolumunu kacirmisim. Neyse, S gidenin sadece 250gr lik hamur oldugunu, henuz firinlari tanimadigimi filan soyleyip beni sucluluk duygusundan kurtardi sagolsun.(avuttu da diyebiliriz ama ise yaradi:)

Parantez acmak isterim, S cok lezzetli yemekleri hem de pratik sekilde yapar. Kanada'dayiz demez mercimekli koftesini, dolmasini, cemenini sofradan eksik etmez. Bugun kiymali dolma yapti sagolsun -ki en sevdigim yemektir- 10 dakikada sildik supurduk:)

NOT: Sonraki iki pogaca tepsisine ne oldu diye mi merak ediyorsunuz? Tabi ki S gelmeden hic bir seye dokunmadik, gelince kendisi  firina koydu ve giris cikisla bizzat ilgilendi. Boylelikle cay keyfi yapabildigimiz nefis pogacalarimiz oldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder